Genç MÜSİAD tarafından “Adil Dünya Girişimi” temasıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen "Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi" bugün İstanbul Yeşilköy Wow Hotel’de başlayacak.
Kongreye Çorum’dan, Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı ile birlikte 19 genç işadamının katılacağı bildirildi.
Dünya üzerindeki adaletsizliklere dikkat çeken Alper Tığlı, kongre sonunda Türkiye’den ve dünyadan gençlik teşkilatlarıyla Adil Dünya İnsiyatifi'nin kurulacağını söyledi.
Çorum Şube Başkanı Tığlı, girişimciliği yeniden tanımlama ve usta-çırak ilişkisi gibi kavramlarla içini doldurma ihtiyacı hissettiklerini de dile getirerek, yine bu kapsamda gençliğin heyecanını kaybetmeden iş hayatına adapte olması amacıyla “24 Çok Geç” gibi projelere imza atıldığını, bu çalışmaların raporlarının ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını ifade etti.
Alper Tığlı, 72 farklı ülkeden gencin katılacağı kongreye, yurt içinden 2750, yurtdışından ise 1250 kişinin davet edildiğini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Cağatay Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu’nun da bugünkü kongrede hazır bulunacaklarını bildirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim