Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çorum Kadın Girişimciler (KGK) İcra Komitesi ve Kurul üyelerinin organizasyonunda Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Vekili Adem Saçan, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, TOBB Çorum Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Yasemin Kepçeli ile yönetim kurulu üyeleri, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halise Akay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, öğrencilere severek yapabilecekleri bir meslek seçmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Severek yapacağınız bir mesleği seçmeniz önemlidir. O mesleği ne kadar çok severseniz o kadar başarılı olursunuz. Bir sanayi kuruluşuna iş için gittiğiniz de ‘ben bu işin uzmanıyım’ demeniz lazım. Bizim geleceğimiz sizlersiniz” diye konuştu.
Teknolojinin iyi yönde kullanılması gerektiğine de değinen Başaranhıncal, “Geleceğimiz ne yazık ki şu anda sosyal medyaya mahkum olmuş durumda. Dünyada baş döndürücü bir hızla gelişen ve gelişmeye de devam eden teknoloji ne yazık ki gençlerimiz tarafından iyi bir şekilde kullanılmamaktadır. Bu teknolojiyi iyi kullanmamız lazım. İşte o zaman ekonomi de bir güç sahibi olabildiğimiz gibi sizlerinde iş konusunda bir artınız olabilir. Bu yüzden elinizdeki akıllı cep telefonlarını ve bilgisayarlarınızı geleceğiniz için kullanın” dedi.
Başaranhıncal’ın konuşmasının ardından programda TSO Meclis Üyesi Fatma Er, İcra Kurulu Üyeleri Yurdagül Sivri ve Naile Yüksel Kavukçu, öğrenciler ile yaptıkları sohbette, eğitime ve kişisel gelişime son derece önem vermeleri gerektiği ve mutlaka kendilerine bir hedef koymaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Program sonunda söz alan Vali Vekili Adem Saçan ise hayatından kesitler sunduğu konuşmasında oldukça duygu dolu anlar yaşadı. Başarı sırrının hedef koymaktan geçtiğini belirten Saçan, konuşmasının ardından öğrenciler tarafından alkışlandı.
Program, Vali Vekili Adem Saçan tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler verilmesi ve projeye verdiği desteklerden dolayı Okul Müdürü Halise Akay’a plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.


Editör: TE Bilisim