Buhara Kadın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, Düvenci Belediye Başkanı Necmeddin Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, amaçlarının girişimci kadınlara destek vermek olduğunu dile getirdi. Kadınların, üretimin her safhasında yer aldığını anlatan Ermiş, ortaklaşa düzenlenen projeler kapsamında 400 kadına eğitim verdiklerini vurguladı. KOSGEB ve MEB destekli çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Ermiş, 2017’de 52 kursla bin kadına katkı vermeyi umduklarını ifade etti. Şimdilik 30 kursun devam ettiğini söyleyen Erkan Elfaz Ermiş, 75 girişimci çiftçi kadına 32 saat eğitim verdiklerini ve 75 proje hazırlandığını, ilk üç projenin belirlendiğini ve bu projelerin bakanlık tarafından belirlenecek illerle yarışacağını anlattı.

Yapılan konuşmanın ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Proje birincisi Fatma Sayan’ın ödülünü Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam verirken proje ikincisi Sabire Bodur’un ödülünü Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, üçüncü Behiye Sefe’nin ödülünü ise CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş birlikte verdi.

Ödül törenin ardından proje sergisi gezildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim