Öğretmen, öğrenci ve usta öğreticiler, Hotel, Restaurant, Cafe, Bar Ekipmanları Fuarı ile eşzamanlı olarak Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda, mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde, gıda sektöründeki yeni teknolojilerle buluştular.

Master Chef Türkiye Jüri Üyelerinden Mehmet Yalçınkaya’nın Altun Top Fırın Makineleri için hazırlamış olduğu Work Shop Konsepti de, canlı olarak izlendi.

Bu arada, pastacılık sektöründe geliştirilen yeni nesil yenilebilir resim kağıtları, kumaş ve danteller ile tanışıldı. İnsansız fabrikada üretilen un, mantı, makarna, ekmek, bisküvi v.b. teknolojiler öğrencilere gösterildi.

Aynı zamanda Guinness Record 2018’ de “yarım tonluk” Baklava denemesi ile “dünya rekoru” kıran baklava ustası Mahmut Dolmacı ile de tanışıp konuşma fırsatı yakalandı.

Öğretmen Nuran Köse Özkurşunlu, bu organizasyonda yer almalarını sağlayan Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ile Okul Müdürü Musa Akış’a, ayrıca sponsor Sakkaoğlu, Boltat ve İlcan Gıda firmalarına teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim