1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde geri dönüşümlü kâğıtlardan turna kuşları üretimine başlayan çocuklar, 15 Haziran’da son bulacak etkinlikte rekor kırmaya çalışacaklar.
Piazza, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan Dünya Çocuk Günü’nü bu şekilde çok renkli ve sıra dışı bir etkinlikle kutlamış olacak.
Çocuklar, el işi kağıtlarından, dergi sayfalarından ve geri dönüşümlü kağıtlardan turna kuşları yapıyorlar. Başlangıcı AVM’de yapılan, çocukların okullarında devam edecekleri origami ile, turna kuşu yapımı çalışmasının rekor sayıya ulaşması ve Dünya Çocuk Rekorları kitabında yerini alması hedefleniyor.
Japon kâğıt katlama sanatı origami, asırlardır farklı çeşitleri ile varlığını sürdürüyor. Piazza’nın etkinliği ile de, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan turna kuşları gündeme taşınmış oluyor.
Bu etkinlikle doğal kaynakların korunmasının önemine vurgu yapılarak, çocuklarda geri dönüşüm bilincinin oluşmasına katkı sağlanıyor.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim