Kaymakam ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Görmüş başkanlığında toplanan OSB Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla, mülkiyeti Yapı Kredi Bankası’nda bulunan kapalı fabrikanın geri dönüşüm ve imalat işi yapacak olan Özmur Metal Hurdacılık Dönüşüm firmasına devredilmesinin ardından firma yetkilileri çalışmalara başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, OSB’ye giderek Özmur Metal Hurdacılık Dönüşüm firmasının çalışmalarını yerinde inceleyerek, firma yetkilileri Özenç Atalay ve Murat Sezgin’inden bilgi aldı.

Merkezi Ankara’da bulunan firmanın TSO Başkanı Behiç Akkaş’ın desteğiyle Sungurlu OSB’de fabrika alıp yatırım yapmaya karar verdiklerini ifade eden Özenç Atalay, bu süreçte destek oldukları için TSO Başkanı Behiç Akkaş ve Kaymakam Fatih Görmüş’e teşekkür etti.

Fabrikada başlatılan tadilat çalışmaların tamamlanmasının ardından faaliyete geçeceklerini belirten Özenç Atalay, “Fabrikamız genel olarak yurt dışı ve yurt içindeki karma hurda malzemeleri alıp bunun ayrıştırmasını yaparak tekrar kullanılmak üzere hammadde yapımı sağlayacaktır. Bu işlem milli servetimiz olan hurda malzemeleri tekrar işletmeye kazandıracak ve Sungurlu OSB’de de bir iş dalı ve çalışanlara ekmek kapısı olacaktır. Kısa sürede tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından faaliyete geçecek fabrikamızda günlük 150 ton hurda malzemenin işlenmesini hedefliyoruz” dedi.

Özenç Atalay, fabrikanın 1250 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 4350 metrekare alanda faaliyet göstereceğini ifade etti.

TSO Başkanı Behiç Akkaş, yönetim kurulu kararı ile atıl durumda olan fabrikanın devrinin sağlanmasıyla OSB’ye yeni bir yatırımcının kazandırıldığını belirterek, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim