Eğitim-Sen’in 22. Kuruluş yıldönümü için düzenlenen yemekte konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Öztürk, bugün 22. Yaşını dolduran sendikalarının köklerinin 100 yıllık bir mücadele tarihine dayandığını belirtti.

22 yıldır laik, demokratik, bilimsel eğitim mücadelesine devam ettiğini belirterek İstanbul’un emperyalist işgaline karşı ilk “hayır” diyen, meydanlarda yürüyen Encümani Muallimin torunları olduklarını ve böylece mücadelenin 100 yıllık geçmişi bulunduğunu anlatan Öztürk, “Bizler Cumhuriyet'in kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "fikri hür irfanı hür "anlayışının geleneğinden geliyoruz. Köy Enstitülerinden, Fakir Baykurtlardan geliyoruz. Eğitim ve bilim emekçilerinin güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için 22 yıldır bıkmadan usanmadan mücadele yürütüyor” diye konuştu.

Eğitim ve bilim emekçilerinin tarihinin güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihi olduğunu, 22 yıllık mücadelelerinde geleceğe taşınacak birçok değeri yaratırken, aynı zamanda geçmişten alınan değerlerin bugüne taşınmasında başrol oynadıklarını kaydeden Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim-Sen, emeğin, kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesine, özelleştirmelere, esnek ve sözleşmeli çalışma yöntemleriyle çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına, çağdışı eğitim uygulamalarına karşı onurlu duruşun tarihidir. Sendikamız her türlü haksızlık ve hukuksuzluk karşısında adaletin, faşizme ve darbelere ve yasaklara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, emperyalizme karşı özgürlüğün ve bağımsızlığın, savaşa ve işgale karşı barışın, yanında olmuştur. Bugüne kadar hiç kimseye boyun eğmedik. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sendikamıza yönelik haksız, hukuksuz açığa almalara, ihraçlara karşı net bir tavır koyduk. Susmadık. Haksızlığa ve hukuksuzluğa itiraz ettik. Demokrasinin, insan haklarının, iş güvencesinin yanında durduk”

Bu ülkeyi yolda bulmadıklarını, yapılmak istenen Anayasa değişikliğinin de demokrasi ve özgürlüklere bir katkısı olmayacağını belirten Öztürk, köy köy gezerek referandumda Hayır çıkması için çalışacaklarını, bu süreçte mücadeleden geri adım atmadan AKP’ye eğilmeyeceklerini ifade etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim