Hükümet tarafından memurlara ilk teklifin 2018 ve 2019 yıllarında altı aylık her dönem için yüzde 3 olduğunun açıkladığında “Bu teklife Kapalıyız” şovu yapıldığını kaydeden Çiftçi, “Kamu emekçilerine 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3,5 zam verirken 2019 yılı için ise ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 5 olarak açıklanmıştır. Hükümet ile Yandaş Memur Sen arasında oynanan danışıklı oyununun son perdesinde yine hiçbir sürpriz olmamış %3,5 ile kalemi eline alanlar, kalemin mürekkebini %4’e doldurmuştur” dedi.

Eşit örgütlenme özgürlüğünün olmadığı, korkunun, baskının ve sürgünün hüküm sürdüğü karanlık bir dönemde, bir milyona yakın memurun gücünü arkasına aldığını ifade eden Memur Sen’in gücünü iktidardan aldığının bir kez daha görüldüğünü belirten Yalçın Çiftçi, şunları dile getirdi: “Tüm memurlar yoksulluk sınırının altında bir gelire mahkum edilirken, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kötü çalışma koşulları, özlük ve sosyal hakları gündem bile edilmemiştir. Yıpranma payı hakkı, döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıması, vekil ebe ve kamu dışından istihdam edilen sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi, OHAL ve KHK’lar, memurların yargı güvencesi gibi yakıcı sorunlar 3-3,5 oyunu ile örtbas edilmiştir. Utanç sözleşmesi ile memur kaybetmiş, varlık nedeninin gereğini yerine getiren Memur Sen’in başkanı milletvekilliği adaylığını garantilemiştir.

İşte böylesi vahim bir tabloda kamu emekçilerinin tek seçeneği vardır. Gücünü anlayış ve ilkeleri ile emekçilerden alan, ötekileştirici değil uzlaştırıcı, ben değil biz, ayrıştırıcı değil birleştirici bir heyecanla Genel Sağlık-İş var, konfederasyonu Birleşik Kamu İş ve sendikaları var. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam ve çalışma koşulları için emekçilerin örgütlü birliğini sağlayarak mücadeleci sendika anlayışıyla çalışanların haklarına, kazanımlarına ve beklentilerine sahip çıkmaya kararlıdır. Zafer dik duran, birlikte mücadele eden emekçinin olacaktır.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim