Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız'ın davaya ilişkin değerlendirmesi şu şekilde:

“Çorum Uğurludağ Entegre İlçe Hastanesi’nde görev yapan Genel Sağlık-İş üyeleri, halen hastanede 24 saat nöbet tuttuklarını yakın zamana kadar nöbet sırasında kendilerine 3 öğün yemek verildiğini ancak 2018 yılından itibaren sabah kahvaltılarının iptal edildiğini ve 24 saat nöbette 2 öğün yemek verildiğini belirterek, Genel Sağlık-İş’ten konunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunulmasını talep etmişlerdir.

Genel Sağlık-İş tarafından Çorum İl Sağlık Müdürlüğüne 09.02.2018 tarihinde başvurulmuş ve ‘Genel Sağlık-İş üyelerinin ve tüm sağlık çalışanlarının kahvaltılarının iptaline ilişkin işlemin, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin 89. Maddesine aykırı olduğu ve hastanede nöbet tutan personele üç öğün yemek verilmesinin zorunlu olduğu’ belirtilmiştir. Yazıda, kahvaltıların iptaline ilişkin işlemin geri alınması ve hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarına üç öğün yemek uygulamasına devam edilmesi talep edilmiştir.

Genel Sağlık-İş’in haklı ve acil talebine istinaden Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen cevapta “Hastanemizin mevcut rolü, kapasitesi ve yataklı servisinin bulunmaması durumları değerlendirilerek, sabah kahvaltısı verilmemektedir. Zorunlu haller dışında 24 saat nöbet tutturulma zorunluluğu olmayıp, nöbet saatlerinin personel mağduriyetine yol açmayacak şekilde düzenlenmesi konusunda hastane başhekimliğine gerekli talimat yazılı olarak iletilmiştir.” denilmiş ve uygulamaya devam edileceği belirtilmiştir.

Genel Sağlık-İş tarafından bu hukuksuz ve kabul edilemez uygulamaya karşı Çorum İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim