Her iki MHP’li İlçe Başkanı konuya ilişkin yaptıkları açıklamada Devlet Bahçeli’nin bugüne kadar siyasî geçmişine bakıldığında, daima haklı çıktığını, devletinin ve milletinin menfaati doğrultusunda adım attığını belirterek, “Devlet Bey’in sözünün teminat olduğunu görürsünüz. Bu süreçte de Sayın Genel Başkanımızın haklı çıkacağına inancımız tam.” diye konuştular.

Anayasa değişikliği ile ilgili son sözü artık Türk Milleti’nin söyleyeceğini vurgulayan Yasin Şahin ve Raşit Erdoğan şu görüşleri dile getirdiler:

“Bundan sonrası için de söz ve karar, egemenliğin yegâne sahibi olan büyük Türk milletinin olacaktır. Aziz milletimiz TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili iradesini gösterip hükmünü verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, TBMM’de göstermiş olduğu ahlaki ve sorumlu duruşunun aynısını referandum sürecinde de ortaya koyacaktır. Partimizi tutarsızlıkla suçlayanların, dün ve bugünkü ifadelerimizin çeliştiğini ileri sürenlerin ne kadar yanıldıkları ve art niyetli oldukları tüm yönleriyle anlaşılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, ilkelerinden ve ülkesinin emanetlerinden taviz vermez. Bu duruşun karşısında ısrarla polemik yaratanlar partimizi karalama konusunda sıraya geçmişlerdir. Liderimiz ve partimiz devlet ve millet bekasını güçlendirmek için hamle yapmıştır. Geleceğimizi güvenceye almak, aynı zamanda milli uzlaşma ruhuyla sistem krizini büyüten fiili açmazı bitirmek amacıyla, yüklendiği tarihi görevde üstüne düşeni gönül huzuruyla yapmıştır. Bizler dün olduğu gibi bugün de, yarın da Liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında dimdik duruyoruz. Onun işaret ettiği yolda yürümeye devam edeceğiz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim