Düzenlenen etkinliğe AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da katıldı. Ankara Kızılcahamam'da özel bir otelde düzenlenen “Lider Ülke Türkiye Genç Gönüllüler Buluşması”nda gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün Türkiye emin adımlarla gelecek hedeflerine yürürken en büyük güvencemiz yine gençlerimiz” ifadelerini kullandı. 


Gönül demek merhamet ve adalet, hak ve hakkaniyet olduğunun altını çizen Kasapoğlu, “Batı uygarlığı 'İnsan insanın kurdudur' diyor. Biz ise insanı yaratılmışların en seçkini olanı olarak görüyor, insana hürmeti esas alıyor, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyor, halka hizmeti hakka hizmet sayıyoruz. Biz bir güç uygarlığının değil bir gönül medeniyetinin evlatlarıyız. Biz her bir insanı dürülmüş bir kainat olarak, kainatın özeti olarak görüyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü hürmete layık görüyor, O yaratmış diye seviyoruz. İnsana hizmet etmeyi de, hayatını kolaylaştırmayı kendimiz için şeref sayıyoruz. Bu anlayışta kula kulluk yok. Bu anlayışta kibir ve gurur yok. Bu anlayışta başkasına tahakküm yok. Bu anlayış, bu inanç bu düşünce bütün toplumsal ilişkilerde adaleti ve merhameti esas almaktır, elindekini paylaşmaktır, nerede kırık bir gönül varsa onu onarmaktır” diye konuştu. 
Türkiye genç bir ülke olduğunu belirten Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yirmi milyonu aşan genç nüfusumuzla Avrupa'nın en genç ülkesiyiz. Bu ülkemiz için korunması gereken bir imkan. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz atılımlarda genç nüfusumuzun dinamizmi büyük rol oynamıştır. Bugün Türkiye emin adımlarla gelecek hedeflerine yürürken en büyük güvencemiz yine gençlerimiz. Bugünkü dünyada, gençlerimizin bilimle, sanatla, teknolojiyle geleceğe hazırlanması büyük bir önem taşıyor. Bakanlık olarak ana görevlerimizden biri, gençlerimizi bu zorlu geleceğe hazırlamak olarak görüyor, bu konuda yoğun çalışmalar yapıyoruz”
Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “2019 yılını gönüllülük yılı ilan etmiştik, 2019 yılı içinde yaptığımız çalışmalarla çıtayı belli bir seviyeye yükselttik. 2019 bitti diye bu defteri kapatacak değiliz, aksine bundan sonra her yıl bu çıtayı daha da yükseklere taşıyacağız” dedi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim