Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri, mazlum ve yardıma muhtaç aileler için harekete geçti.
Kış şartlarında mağdur ve muhtaç durumda olanlara yardım etmek düşüncesiyle adım atan NFK, Akkent, Bahçelievler, Mimar Sinan ve Ulukavak Gençlik Merkezleri topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. “Hayır Çarşısı” adını verdikleri kampanya doğrultusunda gıda paketi, battaniye, ayakkabı vb. malzemeler toplanıp ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaştırılacak.
Kampanyanın önemini anlatan Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Malın en hayırlısı, Allah yolunda harcanandır. Allah yolunda harcananın en hayırlısı da insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyleri karşılayandır.” Hadis-i Şerifini hatırlatarak tüm Çorumluları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

MÜLTECİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Gençlik Merkezlerinin savaştan ve zulümden kaçarak ülkemize sığınan mülteciler için de çalışmalarına devam ettiğini belirten Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, “Gençlik Merkezlerimiz, muhacir kardeşlerine sıcak bir aş, bir battaniye, bir halı, yiyecek ve giyecek ulaştırmaya çalışıyor. Gençlik Merkezleri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarları ile belirlediği adreslere ziyaretler düzenleyerek kardeşlerinin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyorlar. Bir sosyal sorumluluk projesi olan bu çalışmalar planlı ve düzenli olarak devam edecektir" dedi.
Hem mülteciler için hem de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için herkesi iyilik hareketine katılmaya davet eden Gül, “Biz burada köprü görevini üstleniyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımıza yaptıkları ve yapacakları yardımlar için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim