Sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptığı hizmetlerle Çorum’u standardı yüksek bir şehir haline getiren Çorum Belediyesi’nin mahallelerde kurduğu gençlik merkezleri ile gençleri geleceğe hazırladığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Belediyemiz tarafından mahallelerde hizmete sunulan modern gençlik merkezleri ile ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en güzel şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
2016-2017 eğitim yılının açılmasıyla birlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi gençlik merkezlerinde akademik dersler, spor ve yetenek kursları açılacağını hatırladığını kaydeden Başkan Külcü, “İlkokul 3. sınıf ile 12.sınıflar arası tüm öğrenciler 24 Eylül 2016 Cumartesi gününden itibaren gençlik merkezlerimizdeki kurslara kayıt yaptırabilirler. Öğrencilere okulda aldıkları eğitimlere ilave olarak matematik, fen ve teknoloji, kimya, biyoloji, Türkçe, edebiyat, sosyal bilimler, Kur'an-ı Kerim, siyer, temel dini bilgiler, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca gibi kurslar açıyoruz. Ayrıcı çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve sosyal ve kültürel hayatın içinde yer almaları için gitar, keman, bağlama, ney, piyano, fotoğrafçılık, resim, el sanatları, bilgisayar, masa tenisi, tiyatro- drama, diksiyon, hızlı okuma, gezi ve turizm, kütüphane, model uçak, halk oyunları, akıl oyunları, sinema günleri, film okumaları, basketbol, voleybol, futsal, badminton, yüzme, masa tenisi, buz pateni, bowling, fitness, bocce, dart gibi 32 branşta kişisel gelişim kursları açıyor ve sosyal etkinlikler düzenliyoruz." dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kurslara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin Buhara Kültür Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi, Akkent Gençlik Merkezi, Bahçelievler Gençlik Merkezi, İkbal Gençlik Merkezi ve Mimar Sinan Gençlik Merkezi'ne giderek başvuru formlarını doldurabileceklerini vurguladı. Külcü, kurslara kayıt yaptıran öğrencilere eğitim öğretimin başlaması ile birlikte kaynak kitap, kalem, defter ve çanta hediye edeceklerini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim