Kültür ve turizm İl Müdürü Ömer Erslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, SysTem Generation Yönetim Kurlu Başkanı Gürkan Akçaer ile çeşitli il ve ülkelerden gelen 70 kadar öğrenci katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor il Müdürü Haşim Eğer, 7 gün sürecek olan programla Çorum’un tarihi ve güzel yerlerinin gezileceğini dile getirdi. Gençlerin gittikleri yerlerde Çorum’u tanıtmalarını istediklerini söyleyen Eğer, bu çalışmaların gençliğin birlikteliğine de vesile olmasını dilediklerini anlattı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ise iyi bir ekip çalışması yapılacağını belirterek bu çalışmanın dünyadaki barışa da önemli katkılar sunacağını söyledi. Yapılan çalışma ile gençlerin sevgiyi yaşadıkları yerlere götüreceğini anlatan Arslan öğrencilere Çorum’un mart ayındaki güzelliklerini  göstermekten mutluluk duyacaklarını anlattı.

System Generation Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Akcaer ise forumdaki amacın; uluslararasılaşma ve iyi yönetim konusunu biraz daha ileri götürebilmek olduğunu anlattı.

Finlandiya, Slovakya, Slovenya, Bulgaristan, Ukrayna, Macaristan, İtalya ve Yunanistan’dan 30 Antalya, İzmir, Ankara, Kocaeli, Eskişehir ve Çorum’dan da toplam 40 öğrenci olmak üzere toplamda 70 öğrencinin foruma katıldığını anlatan Akcaer, öğrencilerin onarlı gruplar halinde çalışmalar yapacağını her grubun konusunun farklı olacağını ve belirli bir zaman sonra öğrencilerin grup değiştirerek çalışmalara katılmaya devam edeceğini söyledi.

Gençler, şehir gezisinin ardından Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek atölye çalışmalarına katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden gençler merkezlerin temsilcilerinin de katılımı ile kültürel eğlence programında eğlendi.

Dünkü gezilerine de Hitit Üniversitesi ile başlayan gençler, TOKİ Engelli Spor Salonu’nda da incelemelerde bulundu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim