Çalışmalar hakkında bilgi veren gençlik merkezi çalışanları; Gençlik Merkezlerinin gençlerin serbest zamanların da sosyal yönlerini geliştirecek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle etkili ve verimli geçirmelerini sağlayacak merkezler olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda gençlik liderleri öncülüğünde gönüllü gençlerle birlikte Çorum’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek bu kuruluşların amaçları, hedefleri, misyon ve vizyonları, stratejik planları hakkında gençleri bilgilendirerek; aynı zamanda kamu kuruluşları arasında entegrasyon sağlayıp işbirliği içerisinde çalışılabilecek projelere de zemin hazırladığının ifade edildiği açıklamada, bunun yanında ziyaret edilen kuruluşların tanıtımını yaparak bu kuruluşların gençler ve toplum tarafından tanınmasının sağlanacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: Bu amaç ve doğrultuda Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Yöneticileri, Gençlik Liderleri ve gönüllüleri ile birlikte Çorum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne 22 Şubat Perşembe günü bir ziyaret tertipledik.

Ziyarette Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan beyin "Kentleşme ve Şehircilikte Kültürel Dokunun Korunması, Dönüşümü" ve "Kültür ve Turizmin Uluslararası Arenada Pazarlanmasına" dair sunumunu dinledik. Akabinde ilimiz için yapmış olduğu hizmetleri ve geliştirmekte olduğu projeleri hakkında gençleri bilgilendirdi. Ayrıca gençlerin isteği doğrultusunda gündemde bulunan kültür, turizm ve yöresel değerlerin pazarlama süreci ile ilgili sorunlar ve çözüm yollarını gençlerle detaylıca paylaştı.

"Elit Ziyaretler" kapsamında gerçekleştirilen kamu kurum ve kuruşlarına ziyaretlerin yıl boyunca belirli periyotlarla devam edeceğini bildiren yetkililer, ziyaretlere katılmak isteyen gençleri Mahmut Atalay Gençlik Merkezi ile irtibat kurabileceklerini belirttiler.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim