Kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili bilgi veren Gençlik Merkezi çalışanları 17.00-22.00 saatleri arasında kadınlara özel salon programları düzenleneceği vurguladı.

Ayrıca geçen haftalar içerisinde gençlik liderleri öncülüğünde gönüllü gençlerle birlikte Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Çağrı Eğitim Vakfı, ÇORİMDER ve KYK Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kadınlarla birlikte Çatak Tabiat Parkı’na doğa yürüyüşü etkinliği tertiplendiğini vurgulayan gençler, “Merkezim Her Yerde”, “Gençlerin İyilik Ağacı” ve “Madde Bağımlılığına Hayır” projeleri kapsamında yapılan doğa yürüyüşü ile Gençlik Merkezi faaliyetlerini dört duvarla örülü binaların dışına taşıyıp gençlere doğayı sevdirmek, onlara göçebe kültürünü öğretmek ve gençleri şehrin stresinden uzaklaştırıp onların doğayla özdeşleşmesini sağlamanın yanında onlara sağlıklı bir yaşam için yürüyüş ve spor kültürünü de kazandırmak amacında olduğunu dile getirdiler.

Programa katılan gençler doğa yürüyüşünün yanında kızakla kayıp, yön bulma ve doğa da ateş yakmayı öğrendi. Öğrendiklerini ayrıca çevre temizliği yapıp, çeşitli oyunlar oynadıklarını paylaştılar.

Bayanlara özel doğa yürüyüşü etkinliklerinin yıl boyunca belirli periyotlar ile devam edeceğini bildiren yetkililer, katılmak isteyenlerin Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi ile irtibat kurmalarını istediler.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim