Bu kapsamda ‘Girişimcilik ve İnovasyon Atölyesi Çalışması’ adı altında yeni bir çalışma daha başlatıldı.

Başlatılan atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi çalışanları, akademik çalışmaların müfredat kapsamında yapıldığını belirttiler. Gençlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla hareket ettiklerini kaydeden Gençlik Merkezi çalışanları, gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi ve topluma faydalı nesiller olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladılar.

Gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezlerinde, ‘Gençlik Merkezleri Akademisi’ başlığı altında başlatılan çalışmalarla yeni bir dönemin başladığını kaydeden Gençlik Merkezi çalışanları “gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi.

Bu temalar; Değerler Eğitimi, Dil Eğitimleri, Dini İlimler, İnovasyon, Sosyal Bilimler ve Kişisel Gelişim Atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda 2017-2018 döneminin ilk atölye çalışması “Golonya” markasının mimari Ali İlker Tosun ile yapıldı. Markanın doğuşu ve şuan gelinen noktayı anlatan Tosun, girişimcilik hakkında sektörel bilgiler de verdi. Samimi bir ortamda geçen atölye çalışması soru cevap ile son buldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim