Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi çalışanlarının da bulunduğu ziyarette, gençlere yangına müdahale konusunda bilgiler verildi. Teorik bilgilerin ardından itfaiye ekipleri kurtarma aracı, müdahale aracı ve merdivenli aracın nasıl kullanıldığı konusunda gençlere uygulamalı eğitim verdi. Olası bir alarm durumunda itfaiye ekiplerinin nasıl çalıştığı ise tatbikat yapılarak gençlere anlatıldı.
Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Öğütverici, gençlere yangına nasıl müdahale edileceğinin tüm vatandaşların bilmesi gerektiğini söyledi. Mahmut Atalay Gençlik Merkezi gençlerine ve Gençlik Merkezi Müdürü nezdinde tüm Gençlik Merkezi çalışanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Öğütverici, afetsiz günler diledi.
Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı ise, “Bizlerin itfaiye ekiplerini ziyaret etmemizdeki amaç, hem onların haftasında onlarla birlikte olmak hem de gençlerimizin itfaiye ekiplerinin sadece yangın söndürmekte değil birçok olayda var olduğunu öğretmektir. Ziyaret sonrası gençlerimiz, artık itfaiye ekiplerinin hangi konularda olaylara mutabık olduklarını biliyorlar” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim