Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeleri kapsamında Çorum'da 12-22 yaş aralığındaki gençlerin milli ve manevi değerler konusunda farkındalığının arttırılması hususunda Gençlik Kampı imkânı sunulduğunu söyledi. Tığlı, mavi ve yeşil kampların gençler için Ramazan ayında da devam ettiğini sözlerine ekleyerek, 10 Haziran 2016 tarihinde başvuruların sona ereceğini bir kez daha hatırlattı.
Ramazan temalı kampın Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa ve Ramazan ayının ruhuna uygun olarak gerçekleştirileceğini kaydeden Tığlı, “Kampta, Kur'an-ı Kerim öğretimi ve siyer seminerleri verilecektir. Yemekler sahur ve iftar vakitlerine uygun verilecek olup, kamp aktiviteleri ağırlıkla iftar ve sahur arasında yapılacaktır. Kampa katılmaya hak kazanan gençlerin kamp hakkında bilgilendirilmesi, Gençlik Merkezi çalışanlarınca gerçekleştirilecektir” dedi.
Gençlik Kampları tanıtım çalışmalarının Milli Eğitim’e bağlı okullarda gençlik liderleri tarafından yapıldığını ve yapılan çalışmalar sonucunda yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Tığlı, kamplara başvurmak isteyen gençlerin kampbasvuru.gsb.gov.tr adresinden online olarak başvurularını gerçekleştirebileceklerini, internet imkanı olmayan gençleri ise Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’ne beklediğini dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim