Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeleri kapsamında Çorum'da 12-22 yaş aralığındaki gençlerin milli ve manevi değerler konusunda farkındalığının arttırılması hususunda Gençlik Kampı imkânı sunulduğunu söyledi.
Mavi ve yeşil kampların gençler için Ramazan ayında da devam ettiğini dile getiren Tığlı, “Ramazan temalı kamplar ise, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa ve Ramazan ayının ruhuna uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Kampta, Kur'an-ı Kerim öğretimi ve siyer seminerleri verilecektir. Yemekler sahur ve iftar vakitlerine uygun verilecek olup, kamp aktiviteleri ağırlıkla iftar ve sahur arasında yapılacaktır” dedi.
Çorum’a verilen kontenjanın 504 kişilik olduğunu belirten Tığlı, kamp eğitim merkezlerinin Bolu Aladağ, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (çadır), İzmir Çeşme, Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar olduğunu sözlerine ekledi.
Kampa katılmaya hak kazanan gençlerin kamp hakkında bilgilendirilmesinin Gençlik Merkezi çalışanlarınca gerçekleştirileceğini ifade eden Tığlı, gençlik kampları tanıtım çalışmalarının Milli Eğitim’e bağlı okullarda Gençlik Liderleri tarafından yapıldığını ve yapılan çalışmalar sonucunda yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Tığlı, kampa katılmaya hak kazanan gençlerin http://kampbasvuru.gsb.gov.tr/Sonuc.aspx adresinden online olarak kamp sonuçlarına ulaşabileceğini, internet imkanı olmayan gençleri ise Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’ne beklediğini dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim