19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Mustafa Gül, “Eğitim Sen olarak beklentimiz, atılacak ezberlenmiş nutuklar değil, karar merkezlerini ellerinde tutanların somut politikalar geliştirip gençliğin sorunlarını önemseyen kamusal politikalar geliştirmeleridir” ifadesini kullandı.

Atatürk’ün büyük umutlarla “Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” diyerek Cumhuriyet’i emanet ettiği gençliğin günümüzde izlenen yanlış politikalar sonucu maalesef okuldan çalışma yaşamına kadar bugün birçok sorunla karşı karşıya bulunduğunu belirten Gül, “Eğitimde yaşanan ticarileşme ve özelleştirme politikaları nedeniyle milyonlarca çocuk ve gencimiz hızla eğitim sisteminin dışına doğru itilirken, her yıl yüz binlerce gencimiz çalışma yaşamında işsizlik, güvencesizlik, taşeron çalışma gibi ağır sömürü koşullarıyla karşı karşıya bırakılmakta, iş cinayetlerine kurban gitmektedir.

Hem eğitimli hem de eğitimsiz gençlik kitleleri içinde işsizlik oranı hızla artmakta, geçim şartları zorlaşmakta ve gençlerimiz gençliklerini yaşamaktan çok uzak, çarpık düzenin esiri olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Ülke gençliği, yanlış politikalar sonucunda işsizlik ve güvencesizlik batağına mahkûm edilmiştir” dedi.

“GENÇLİĞİ İYİYE YÖNELTEN, İNSANLIĞI İYİYE YÖNELTİR”

Gençliğin sorunlarını önemsemeyen, tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirmeyenlerin her yıl 19 Mayıs’ta çıkıp benzer nutuklar atmasının hiçbir anlamının bulunmadığını kaydeden Gül, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Gençliğin geleceğe bakışında ortaya çıkan sorunlar, onların geleceğini karartmakta, gençliğin enerjisini, yaratıcılığını her fırsatta sömürmekte ve onları mevcut sistemin temel parçası haline getirmeye çalışmaktadır. Irkçılık, milliyetçilik ve inanç istismarcılığını ilke edinmiş siyasal hareketlerin özellikle meslek liselerinde gençleri nasıl kuşattığı ve şiddet sarmalının içine çektiği çok iyi bilinmektedir.

Gençlik, ilkokuldan başlayarak idealist, gerici bir temelde örgütlenmiş, dünyayı gerçekte olduğu gibi değil, onlara gösterilmek istendiği gibi görmelerini sağlayan bir eğitim ile dünyayı tanıyarak hayata atılmaktadır. Bu durum, gençliğin eğitimsiz bırakıldığı, daha çocuk yaşta eğitimden dışlandığı, üniversite kapılarının yoksul-emekçi çocuklarına kapatıldığı gerçeğinin somut bir sonucudur.

Ülke gençliği, işsizlik ve güvencesizlik batağına sürüklenmiştir. Sınavlara mahkum edilen geçlerimiz son yapılan YGS ile birlikte bir kez daha umutsuzluğa yönlendirilmiştir. Gençliğin sorunlarını önemsenmemiş, tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirilmemiştir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim