Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanış programına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak, davetliler ve çok saylıda öğrenci katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, gençlerin projelere katılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, projelerin ve gençlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Duraklarda matematik projesi başlatıldığını ve duraklara gelenlerin bunları görerek öğrendiğini anlatan Başkan Aşgın, buradan yola çıkarak şiir, roman ya da tarih durakları yapılabileceğini, bir durakta beklerken şiir okunabileceği, başka bir durakta tarihi kişiliklerin hayatlarını öğrenebileceğini başka bir durakta ise herhangi bir romandan bölümler okuyabileceğini ifade etti. Aşkın, sanatla ve projelerle ilgilenen gençleri önemsediklerini vurguladı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının ve gençlerin projelerinin desteklenmesi gerektiğini anlattı. Yeni fikirlerin artması gerektiğini dile getiren Recep Yüksel, tüm kurumlardan duyarlılık göstererek gençlerin yanlarında olmalarını istedi.

Çorum Kültür ve Turizm Derneği Genel Sekreteri ve Proje Yürütücüsü Atakan Akman da sunumlarla örnekler verdiği konuşmasında ilk projelerinin “Herkes Yapamaz” konulu kısa filmler olduğunu söyledi. Çorumlu kahramanlar üzerinden film çektiklerini ve Çorumlunun yaptığını kimse yapamaz sloganını dillere pelesenk hale getirmeye çalıştıklarını belirten Akman, herkesten istediklerinin bu sözü gittikleri yerlerde kullanmaları olduğunu belirtti.

Proje öğretmeni Salih Karslıoğlu ve kursiyerlerden Ceyda Soyocak’ın da birer konuşma yaptığı programda kursiyerler tarafından müzik dinletisi yapıldı. Program yine kursiyerlerin skeci ve katılanlara belgelerinin verilmesi ile sona erdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim