Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt ve Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Çorum merkez ve ilçelerinde bulunan tüm mesleki ve teknik eğitim kapsamındaki okul müdürlerine hitap eden Büyük, “Öğrencilerimizin gelecekteki hayatlarını etkileyecek meslek seçiminde onları doğru yönlendirebilmek; meslekleri, okulları, alanları ve dalları tanıtma sürecinde iyi bir rehberlik yapabilmek önemlidir” dedi.
Gençlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri gerektiğini kaydeden Büyük, konuşmasında şunları söyledi:
“Öğrencilerimizi işin içine katarak birlikte karar vermek, birlikte yönetmek öncelikli konumuz olmalıdır. Suyun akışına yön vermek durumundayız. Okullarımızı her yönüyle eğitim merkezi haline getirmeliyiz. Formal öğrenimin ötesine geçerek % 60-65 gibi bir alanı oluşturan informal öğrenimi de etkilememiz, yönetmemiz gerekiyor.
“ÇEKAP” ve “Her Okulun Bir Projesi Var” kapsamında proje yapmanızı istiyoruz. Okullarımıza kütüphaneleri öğrencilerimizin kolay ulaşabileceği yerler yapabilmek önemli. Bugün maddi yönden bir sorunumuz yok. Sizlerden gelecek bu yöndeki taleplerinizi devletimiz karşılayabiliyor. Yaşanan aksaklıklar durumunda suçu bir başkasına atmamalıyız. Hepimiz sorumluyuz. Yaptığımızın bir kat daha iyisini yapmalıyız. Daha fazla enerji, daha fazla sinerji katmalıyız. Birlikte çalışırsak okul olarak, ilçe olarak, il olarak, ülke olarak daha güçlü olacağız. Bunun için istişare çok önemli. Yapılan bu aylık toplantılarla farklı çalışma örneklerini görme ve güzel örnekleri paylaşma fırsatı bularak birbirimize güç katmalıyız.
Peygamberimizin; “Hepiniz bir çobansınız” hadisinden hareketle öğretmen isek sınıftan, okul müdürü isek okuldan sorumluyuz. Yine Mevlana’nın dediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.” Bunu kendimize sormalıyız. Çocuklarımızın ahlaklı yetişmesinden hepimiz sorumluyuz, vebal içerisindeyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı kazanmak için çok çalışmalıyız.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim