Bazı teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği ziyarette konuşan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, 28 Şubat’ın ülkemize ve millete her yönüyle ağır yaralar aldırdığını belirterek, “28 Şubat, en başta İmam Hatip camiasına ve mensuplarına çok ıstıraplar çektirmiştir.” dedi.

İmam Hatip okullarının sayısının artmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Orhan Sakınmaz, “Ancak buna rağmen eski dönemlerle şimdiki nesilleri kıyasladığımızda özellikle okullarda ahlâkî ve manevî yönden çöküş aşikârdır. Yeni nesiller ideallerini ve heyecanlarını kaybetmiştir. Bizler, cennet mekân Erbakan Hocamız’ın tarif ettiği üzere, gençlerimizin Kur’an ve sünnet ışığında geleceğe yön verecek şuurlu mücahitler olmalarını arzuluyoruz. Her şey devletten beklenmemeli. Bu görev tüm sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Gerek ülkemizde gerek şehrimizde onlarca dernek var. Bu derneklerin gençlerimize sahip çıkmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, SP Heyeti’ne teşekkür etti.

Boyraz, Çorum’daki yaklaşık 16 bin İmam Hatip mezununu bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan ÇORİMDER vasıtasıyla, 2014 yılından bu yana pek çok etkinlik yaptıklarını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim