MHP Milletvekili Adayı Vahit Doğan, seçim çalışmaları kapsamında Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal’ı ziyaret etti.
MHP Kurucular Kurulu Üyesi ve 19. Dönem Çorum Milletvekili Muharrem Şemsek, MHP İl Başkanı Bekir Çetin ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yağmur Çırak’ın da eşlik ettiği ziyaret sonrasında Prof. Dr. Doğan, Ülkü Ocakları’ndaki üniversiteli gençlerle bir araya geldi.
MHP Milletvekili Adayı Doğan, kendisinin akademisyen olmasından ötürü üniversite öğrencilerinin sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek, bu sorunların çözümü için projelerinin hazır olduğunu ifade etti.
Türkiye’de eğitim kalitesinin mutlaka yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Eğitim seviyesi yükseltilmediği sürece bir milletin kalkınması da mümkün olamaz. MHP iktidarında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Prof. Vahit Doğan, bir şehirde üniversite öğrencilerine “ekonomik gelir kaynağı” olarak bakılmasını doğru bulmadığını belirterek, “Üniversite öğrencisine ekonomik gelir kaynağı olarak bakmak kadar saçma bir şey olamaz. Bin bir zorluklar içinde üniversiteyi bitirmeye çalışan bu pırlanta gibi çocuklarımız, maalesef üniversiteyi bitirdiklerinde işe yerleşmek için çırpınıyor ve işe girebilmek için kendilerine “Dayı” arıyorlar. MHP bu adaletsizliği de ortadan kaldıracaktır. Hiçbir gencimiz işe girmek için ‘dayı’ aramak durumunda kalmayacaktır.” Diye konuştu.
Son dönemlerde artan terör olaylarına da değinen MHP Milletvekili Adayı Doğan, “AKP Hükûmeti maalesef terörün yeniden canlanmasına neden olmuştur. Bu konuda sağlam bir irade ortaya koyamadılar. Çözüm süreci bahanesiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde teröristler cirit atmaya başladı. O bölgeyi silah deposu hâline getirdiler. Kısacası terör almış başını gidiyor. Terörü ancak ve ancak, terörle mücadele iradesini ortaya koyacak, gerekirse kendi canından fedakârlık yapabilecek kadrolar bitirebilir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim