Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi koordinesinde sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında “Sanal âlemde kaybettiğimiz gerçekler ve sosyal medya ahlakı” başlığı altında gençlere Gençlik Liderleri tarafından seminerler verilmeye başlandı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da kampa alınan ve konu hakkında alanında uzman kişilerden eğitim görülen kampta sunumlar da yapıldı.

Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından; Şehit Erol Olçok İmam Hatip Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Danişment Gazi İmam Hatip Orta Okulu, Buhara Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Buhara Kız İmam Hatip Lisesin de gençlere yönelik gerçekleştirilen toplantıda; sosyal medya ve sanal dünyada kaybedilen değerler, oynanan oyunların, izlenilen filmlerin ve dinlenilen müziklerin karakter ve tercihler üzerindeki etkileri, sosyal paylaşım sitelerinin yanlış kullanımı ve bu kullanımlarda insan üzerindeki olumsuzlukları ele alındı.

Yapılan açıklamada talebe binaen ortaokul, lise, yüksekokul, fakülte ve sivil toplum kuruluşlarında da il ve ilçe demeden bilgilendirmelere devam edileceği ifade edildi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim