Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri elverişsiz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem ve yiyecek bıraktı.
Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, kış şartlarında doğada yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarını beslemek için 4 ayrı etkinlik düzenleyerek doğaya yem bırakacak. Etkinliğin ilk etabı 23 Ocak 2016 Cumartesi günü Sıklık Tabiat Parkı mevkiinde, İkinci etabı 30 Ocak 2016 Cumartesi Atçalı mevkiinde gerçekleştirildi. Etkinliğin üçüncü etabını 6 Şubat 2016 Cumartesi Çomar Barajı mevkiinde, dördüncü ve son etabını ise 13 Şubat 2016 Cumartesi Köse Dağı mevkiinde yapacak olan gençler bu sayede vatandaşlara da örnek olmaya çalışacak.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Etkili olan kış ile birlikte hayvanların yiyecekleri de azalmıştır. Kış şartlarında, karda yiyecek bulmakta zorlanan bu hayvanları unutmayacağız. Gençlik Merkezi personelleri, Gençlik Liderleri ve Genç gönüllüler ile birlikte duyarsız kalmayacağız. Bu çalışmalarımız hava şartları düzelene kadar devam edecektir. Hayvanları nasıl olsa yiyecek bulur mantığı ile hareket etmememiz gerekiyor. Aynı insanlar gibi onlarda can taşıyor. Vatandaşlarımızın hayvanlara ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği şekilde yiyecek bırakmasını istiyoruz. Doğadaki hayvanları unutmayalım. Doğa onların var oluşuyla güzel” dedi.
Atalarımızın sokak köpeklerinin yiyecek bulması, sıcak günlerde kuşların su içmesi, kanadı kırık leyleklerin tedavisi, dağda aç kalan hayvanlara yiyecek verilmesi, yaralı hayvanların iyileştirilmesi ve daha nice benzer etkinlikler için vakıflar kurduklarını hatırlatan Tığlı, “Atalarımız cami, medrese, saray gibi binaların güneş alan ve rüzgar vurmayan cephelerinde, insanların ulaşamayacağı yükseklikte kuş evleri yapmışlardır. Mezarların üzerine kuşların su içmesi için küçük tekneler yerleştirmişlerdir. Eskiler imanı, ‘Allah’ın emirlerine hürmet’ ve ‘mahluklarına şefkat’ olarak hülasa etmiş. İnsanlara iyilik yaparken, hayvanları da ihmal etmemiş. İslâm kültüründe, kul hakkı yemenin kötülüğü anlatılırken, havyan hakkının, insan hakkından da yukarı olduğuna dikkat çekmişlerdir. Zira insanlara verilen zararı telâfi edip, onlarla helâlleşmek mümkündür. Ama hayvanlarla mümkün değildir.
Sevgili Peygamberimizin ‘Siz yerdekilere merhamet edin ki, göklerdeki de size merhamet etsin’ Hadis-i Şerif ışığında aynı gökyüzünü paylaştığımız, dertlerini sıkıntılarını dile getiremeyen dostlarımıza yardım eli uzatmak bizim görevimiz. Bu soğukta açlığa ve susuzluğa onları mahkum etmeyelim. Gönüllük projesi kapsamında yapılacak olan bu etkinliğe, tüm gençler davetlidir. Katılımcıların 06 Şubat 2016 Cumartesi günü toplanma yeri olan Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde saat 10.00 da hazır olmaları gerekmektedir. Yanlarında hayvanlara bırakmak üzere kuş yemi, kırık buğday, sakatat, kırıntı vb. yiyecekler getirebilecekler. Etkinlik için irtibat telefonu 0364 223 13 20′dir” şeklinde açıklamada bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim