Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül arasında protokol imzalandı.
Proje ile ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin yaşlılarla empati kurmalarını sağlamak, büyük ailelerden çekirdek aile düzenine geçen toplumumuzda yaşanan olumsuzluklara bir nebze olsun çözüm üretilerek, toplumda yaşlılığa karşı bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Projeyle ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Proje ile ortaokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizden kendi yaşlılıklarını hayal etmeleri ve bununla ilgili bir sunu veya gösteri hazırlamaları istenmektedir. Böylelikle yaşlılarla empati kurmaya çalışırlarken aynı zamanda geleceklerine bugünden güzel ve anlamlı mesajlar gönderebileceklerdir.
Öğrenciler projeye en az 3 en fazla 5’er kişilik gruplar halinde başvurabilecekler ve projede en az bir 65 yaş üstü kişinin bulunması istenecektir.
20 Şubat – 14 Mart 2016 tarihleri arasında Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezinde (Veli Paşa Konağı) başvurular alınacak. Ödül töreni ise 23 Mart 2016 tarihinde yapılacaktır” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim