Altı nokta körler Derneği Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Fazlı Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı semineri Doç.Dr. Selen Özakar Akça yönetti.

Seminerde konuşan Fazlı Koçak, toplumun önyargısını kırmanın kolay olmadığını belirterek, sağlıkçılarla karşı karşıya gelme olasılıklarının fazla olduğunu bu bakımdan ön bilgi alınması durumunda sağlıkçıların da görme engellilere karşı olan tutumunun değişeceğine inandığını ifade etti.

Görme engellilerin eve kapanacak ya da utanılacak bir yanlarının bulunmadığını uygun eğitim almaları durumunda tüm işlerini kendilerinin görebildiğini hatta üniversitede bile okuyup önemli mevkilere gelebildiklerini belirterek “Bizim sadece gözümüz görmüyor. Başka her yerimiz normal” dedi.

En büyük sıkıntılarının duygusal yaklaşanlar olduğunu belirten Fazlı Koçak, yardımcı olmak isteyenlerin kendilerine istemeden zarar verebildiğini ifade etti. Koçak daha sonra Braille alfabesinin kullanımı ve tarihi gibi konularda öğrencilere bilgi verdi. Braille alfabesinin simgesinin 6 nokta olduğunu belirten Koçak, bu alfabe sayesinde her türlü yazı, rakam ve notayı yazabildiklerini kaydetti (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim