Dermatoloji Uzmanı Dr. Şemsettin Oruk, botoksun estetiğin günah keçisi olarak görülmesini, uygulama hatalarına bağlayarak, “Artık botox, 30’lu yaşlarda, çizgiler derinleşmeden yapılıyor. Biz buna yüzün geleceğine yatırım diyoruz" ifadesini kullandı.

‘BOTOX’UN YAŞI 30'A DÜŞTÜ 

Estetik yöntemleri arasında en çok bilineni botox. Bu sebeple kötü yapılan çoğu estetik uygulamanın faturası, en çok bilinen estetik uygulama olan ‘botox’a kesilebiliyor. Bu yüzden botox, estetiğin günah keçisi olarak görülse de uzmanlar botoxa 30 yaşında başlanabileceğini belirtiyor.

Botoxun dolgu amacıyla kullanılmadığına dikkat çeken Özel Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doktor Şemsettin Oruk, botoxla ilgili bilinen yanlışları anlattı. Botoxun yılan zehri olmayıp laboratuvar ortamında üretilen bir ilaç olduğunu bildiren Uz. Dr. Şemsettin Oruk, "Botox dolgu için yapılmaz, yüzdeki kırışıklığı azaltmak için kasların zayıf çalışmasını sağlar. Örneğin dudaklara dolgu yapıldığında ya hastanın ısrarı ya da hekimin deneyimsizliği nedeniyle doğal görünmeyen bir durumda hemen botoxlu dudak deniliyor. Oysa bunun botoxla hiçbir ilgisi yok" dedi.

Vatandaşın botoxla ilgili olumsuz bir yargıya sahip olduğunu aktaran uzman doktor Şemsettin Oruk, botoxla ilgili şu bilgiyi verdi: "Cildimizin kırışmasında en çok yüz kaslarımızı kastığımız hareketler yol açar. Güneşte gözlerini kısarak dolaşanların göz çevresinde, sigara içenlerin dudak etrafında daha erken çizgiler oluşur. Botox enjekte edildiği kasın aşırı çalışmasını engelleyerek bu çizgilerin kaybolmasını sağlar."

BOTOX 6 AY SÜRER

Botoxun ilk bulunduğunda orta ve ileri yaşlarda uygulandığını vurgulayan Oruk, botoxu daha erken yaşta yaptırmanın geleceğe yatırım olduğunu kaydetti.

Özel Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uz. Dr. Şemsettin Oruk, "Yeni görüşlere göre Botox çizgiler derinleşmeden yapılırsa daha etkili olur. Bu yüzden bazı durumlarda 28-30 yaş arasında botoxa başlanabilir. Biz buna yüzün geleceğine yatırım diyoruz" diye konuştu. 

Botoxun uygulamadan 3 gün sonra etkisini göstermeye başladığı bilgisini veren Uz. Dr. Şemsettin Oruk, iki hafta içinde etkinin tamamen görüldüğünü ve 6 ay sürdüğünü açıkladı. Botoxun istenildiği kadar yapılabileceğini belirten Dermatoloji uzmanı Oruk, botoxun 3-4 aydan daha sık aralıklarla yapılmaması gerektiğine işaret etti. 

Botox esnasında çok küçük bir iğnenin kullanıldığını anlatan Özel Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uz. Dr. Şemsettin Oruk, Botoxla ilgili şu ayrıntılara dikkat çekti: "Botox yapılırken hissedilen ağrı hafiftir. Bazen enjeksiyon yerinde birkaç saatte geçen hafif kabartı ve 2-3 günde geçen morluklar olabilir. Hamilelik, emzirme ve kas hastalıkları olan kişiler botox yaptırmamalı. Ayrıca uzman olmayan kişilerin yanlış kas ve yanlış dozda uygulaması, kaş düşüklüğü, yüzde asimetri donuk ve ifadesiz yüz gibi durumlara sebep olur. Ancak bu durumlar 6 ayda düzelir.

Editör: TE Bilisim