Törende Alapala Makine Gıda Sanayi Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Fatih Zihar, Tiryaki Holding Orta Anadolu Tarım Gıda Sanayi Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Kürşat Cengiz ve Duduoğlu Çelik Döküm Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Selim Duduoğlu da hazır bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda mezun öğrenciler adına Mühendislik Fakültesi birincisi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Aysun Barbaros bir konuşma yaptı. Tören, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın konuşması ile devam etti.

Bilginin büyük bir güç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirerek toplumun refah düzeyini artıracak çalışmalarda bulunması gerektiğini anlattı.

Yapılan açış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgesi ve plaketleri verildi. Mühendislik Fakültesi birincisi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Aysun Barbaros, ikinci Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Taylan Yücel ve üçüncü Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Anıl Şükrü Armağan’a mezuniyet belgesi ve plaketini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Öncü Akyıldız verdi.

Törende Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe giren birinci Taylan Yücel, ikinci Anıl Şükrü Armağan ve üçüncü Fatih Ekiz, Kimya Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe giren birinci Mehtap Demirel, ikinci Buket Başpınar ve üçüncü Kadriye Kapusuz, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe giren birinci Aysun Barbaros, ikinci İsmigül Ayyıldız ve üçüncü Onur Albayrak, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe giren birinci Kardelen Gümüşlüoğlu, ikinci Oğulcan Sinir ve üçüncü Mehmet Küreş’e belge ve plaketlerini törene katılan akademisyenler ve firmaların yöneticileri verdi.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’ne katkılarından dolayı Duduoğlu Çelik Döküm Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Selim Duduoğlu’na Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Sönmez tarafından teşekkür plaketi verilirken törenin ardından öğrenciler komutla keplerini havaya fırlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim