Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Hitit Üniversitesi arasında imzalanan Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü kapsamında ilk projesini 10’da 10 Girişimcilik Günleri Projesi ile 2015 yılında hayata geçiren ve başarılı bir şekilde ilk projesini sona erdiren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu ardından “Kamu buluşmaları” adı altında yeni bir etkinliğe imza attı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte Genç Girişimci ve adaylara kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı destekler hakkında bilgiler verildi.
Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Orta Karedeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 400 girişimci adayı katıldı.
“Kamu buluşmaları” hakkında bilgi veren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, “Girişimcilik Atölyesi“ projesi kapsamında 1. Aşama olarak Girişimcilere;is dünyasından Girişimciler tarafından eğitimler verildiğini söyledi.
10’da 10 Girişimcilik Günleri ile iş dünyası temsilcileri tarafından bir girişimcide olması gereken özellikleri genç girişimcilere anlattıklarını ve yeni ufuklar kazandırdıklarını anlatan Çabuk, Projenin 2.ayağı olan “Kamu Buluşmaları” ile de amaçlarının genç girişimcileri kamu kurum ve kuruluşlarıyla buluşturmak ve bu kurumların destekleri hakkında bilgi vermek, bu sayede hayatlarını ertelemeden bu desteklerle hayata geçirebileceklerini belirtti.
Eğitime katılan herkesin girişimci olmasını hedeflediklerini kaydeden Çabuk, “Kimi arkadaşımız kendi işini kuracakken kimi arkadaşlarımızda çalıştıkları işletmelerde alan değil veren beyin olmaları amacındayız. Sonuçta kamu kuruluşlarımızın varlığını bilmeleri ve bu bilgileri yeni iş hayatına atıldıklarında işletmelerine aktarmaları bile bizim için çok büyük bir kazanç olacaktır” dedi.
Projedeki amaçlarının Çorumlu gençlerin girişimci ruhundaki ufkunu açmak olduğunu ifade eden Çabuk, projenin 3. ve son ayağı olan “Girişimcilik Kampı” adı altında Mayıs ayı içerisinde bir etkinlik daha düzenleyeceklerini, bu etkinlikle gençlerin iş fikirlerini hayata geçirilmeleri konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti.
“Ben Genç Girişimciyim - Girişimcilik Atölyesi” projesini her yıl düzenli bir hale getireceklerini ve girişimcilerin bu etkinlikten faydalanmasını sağlayacaklarını kaydeden Çabuk, “Projenin gerçekleştirilmesinde ve projeye olan inançları ile başta Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Rektörümüz Reha Metin Alkan ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ve kurul üyemiz öğretim görevlisi ve projenin Modoratörlüğünü üstlenen Fatih Şanöz’ün destekleri sayesinde projemiz başarıyla yürütülerek sona gelinmiştir” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim