Genç Avukatlar Meclisi’nin olağan genel kurulu önceki gün Baro Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulu Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Abdulbaki Kartancı, Yönetim Kurulu üyeleri ve Genç Avukatlar Meclisi üyesi avukatlar katıldı.

Genel kurulda divan heyeti Tuğrul Damar, Enes Şura Tosun ve Fatma Betül Gök’ten oluşturuldu. Açılış konuşmasını yapan Abdulbaki Kartancı, genç meslektaşlarının sorunlarını çözme adına faaliyetlerde bulunduklarını ve görevi yeni gelen arkadaşlara devredeceklerini bildirdi. İki yıllık görev süresinde yönetimde görev alan üyelere ve kendilerine destek olan Baro Başkanı Kenan Yaşar ve yönetimine teşekkür eden Kartancı, yeni yönetimin bayrağı daha ileri taşıyacağına inandığını bildirdi.

Baro Başkanı Kenan Yaşar da kongrede iki yıldır görev yapan Kartancı ve yönetimine teşekkür etti. Alperen Argut başkanlığında oluşacak yönetime de başarı dileyen Kenan Yaşar, genç avukatlarla Baro arasında interaktif bir ilişki olması gerektiğini, genç meslektaşlarının sorunlarının sürekli Baro yönetimine iletilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Baroya sahip çıkılması çağrısında bulunarak yola çıkarken üyelerin desteği ile kendilerini daha güçlü hissederek oyun kurucu olma imkanı yakaladıklarını anlatan Yaşar, icralarda sorunların devam ettiğini, avukatlık alanının daralması ve avukat sayısının çoğalmasıyla ekonomik problemlerin arttığını, Çorum’da Baroya kayıtlı 406 avukat bulunduğunu, bu kapsamda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Adalet Bakanı’na geçtiğimiz yıl sunduğu 15 maddelik sorunların 10 tanesinin çözüldüğünü ifade etti.

Genç avukatların kendi aralarında mesleki dayanışmayı artırması gerektiğini, çizgilerini bozmadan bir alanda kendilerini geliştirmesinin gelecek için önemli olduğunu ve bu yıl kurgusal duruşma yarışmasında Türkiye dördüncüsü olduklarını söyleyen Yaşar; Çorum’da da stajerler arası kurgusal duruşma yarışması yaparak gelecek yıl yarışmaya buradan gelecek ekiplerle katılarak daha iyi derece almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Genel kurulda daha sonra Yönetim Kurulu çalışma raporu okundu. Mesleki sorunların görüşülerek çeşitli kararların alındığı kongrede tek aday olan Av. Alperen Argut bir konuşma yaptı. Genç Avukatlar Meclisi’nde sadece yönetimin değil tüm üyelerin aktif olarak çalışmasını arzu ettiğini belirten Alperen Argut, mesleki problemlerin çözümünde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve sorunların çözümünü birlikte sağlayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kongrede daha sonra Başkanlığa aday olan Av. Alperen Argut ve yönetiminde yer alan Av. Yağmur Karsak, Av. Erkan Kabakcı, Av. Tuğçe Gülüstan ve Av. Kübra Kazancı kendilerini tanıtarak birer konuşma yaptı. Kongrede daha sonra yapılan seçimde 214 genç avukat oy kullandı. Genel Alperen Argut tarafından Baro Başkanı Kenan Yaşar ve Genç Avukatlar Meclisi eski başkanı Kartancı ile yönetimine hediyeler verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim