Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ÇESOB’u ziyaret ederek Birlik Başkanı Yalçın Kılıç’tan esnaf ve sanatkarın sorunları hakkında bilgi aldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Salim Uslu, 13 yıllık AKP iktidarında esnafın rahat nefes aldığını söyledi.
Yazar kasa fırlatılan dönemi AKP iktidarının unutturduğunu vurgulayan Milletvekili Uslu, “Şu anda piyasa seçim sonuçlarına endekslenmiş durumda. Siyaseten farklı tercihleriniz mutlaka olacaktır ama Türkiye bir gemi ve hepimiz bu gemide yol alıyoruz. Gemi şu an itibariyle su alıyor, fakat bu suyu boşaltabilmemiz için yeniden istikrar şart. Gemi batarsa hepimiz boğuluruz. Krizlerle muhatap olmamamız için mutlaka istikrardan yana tavır almalıyız.” dedi.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, emekli esnaftan kesilen SGDP priminin artık alınmayacak olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu, ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına sağlanan vergi muafiyetinin sanatkarı ayakta tutacağını söyledi.
Ziyarette ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Yönetim Kurulu üyeleri Duran Ongu, Ömer Latif Akdağ, Lütfi Barut ve Necmettin Uzun, ÇESOB Genel Sekreteri Yakup Arslan ile Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ve Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim