Bu alanda uygulama yapan hekimler Ankara’da bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılında yayımladığı yönetmelikle, bilimsel ve hukukî temellere dayalı yetkilendirilmiş; akademik kariyer veya sertifika sahibi hekimlerce uygulanmaya başlanan ve öncelikle sağlığı koruma yönünde hastalara bütüncül yaklaşan Fitoterapi (Bitkiler ve doğal ürünlerle tedavi), Akupunktur, KupaTerapi (Hacemat), Sülük Tedavisi, Hipnoz, Ozon Terapi, Mezoterapi, Ap iterapi (arılarla), Proloterapi, Osteopati, Refleksoloji, Homeopati, Kayropraktik, Larva Uygulaması ve Müzik Terapi gibi 15 alt branşı bünyesinde toplayan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Derneği, yeni yönetimini de belirlemiş oldu.

Dernek, ilk toplantısında kurucular kurulu olarak görev dağılımı yaparak yeni yönetim kurulunu da belirledi.

Buna göre Dernek Başkanlığı’na Sencar Tepe getirilirken, yönetim kurulunda yer alan diğer isimler şöyle sıralandı: Ensar Özkızıklı (Genel Sekreter), Hamit Hancı ve Setenay Mit (Başkan Yardımcısı), Ayşe Şahin (Muhasip), Kanat Tayfun, Vildan Temel, İlker Solmaz ve Ayşegül Taylan Özkan (Üye)

Öte yandan GETAT’ın yönetim kurulunda Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hikmet Ayşegül Taylan Özkan da üye sıfatıyla yer aldı.

GETAT tarafından yapılan açıklamada, Derneğin bu alanda çalışan hekimleri bir araya getirerek, bilimsel görüş alışverişinde bulunmayı ve belli bir standart ve kalite oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Derneğimizin bir başka amacı da usulsüz ve bilgisizce yapılan ya da tıp dışı yapılan uygulamaların önüne geçmektir.” denildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim