Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan, CHP il Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek, parti yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan okul müdürü Önder Özcan Özçakır, milli kültürün ülkelerin vazgeçilmez değerlerinden birisi olduğunu ifade etti. Yüzyıllardır üren bir geleneği yaşatmanın gururunu yaşadıklarını anlatan çiğdem aşı geleneğini sürdürmenin herkesin görevi olduğunu belirten Özçakır, bu geleneğin; birlik, beraberlik ve bolluğun simgesi olduğunu anlattı. Öğrencilerin ilk defa aynı tabağa kaşık sallayacağını ifade eden Özçakır, “Birlik ve beraberliğiniz kutlu olsun. Fitne ve fesata geçit vermeyin” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan ise konuşmasında unutulduğu düşünülen ve kendisinin de merak ettiği bir program olan çiğdem aşı etkinliğini Milli Eğitim olarak önemsediklerini söyledi. Tophan, kültürle ilgili değerlerin yaşatılması konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü her zaman yanınızda” dedi. Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler çocuk oyunlarından örnekler sundu. Okul halk oyunları ekibinin de gösteri yaptığı programda daha sonra katılanlara çiğdem aşı geleneği canlandırıldı. Bir çalının üzerine çiğdem asan çocuklar, maniler okuyarak gezdi. Program sonunda katılımcılara çiğdem aşı ikramında bulunuldu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim