İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Kaymakamlar, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, okul müdürleri ve okul aile birliği üyeleri katıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, “Güvenli Okul” için yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vererek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin güvenliği için hepimiz elimizi taşın altına koymak ve sorumluluk almak zorundayız. Gözbebeğimiz olan evlatlarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek yarınlarımız daha güvenli olacaktır. Gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ile mücadelede devletimizin aldığı tedbirlerle önemli mesafe alınmıştır. Geçen sene okullarımızda uyuşturucu vakası olmamıştır. Uyuşturucu belasını okullarımıza sokmamak milli görevlerimizin başında gelmektedir. Bu noktada okul müdürlerimize ve okul aile birliklerimize sorumluluklar düşmektedir. Öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin fedakarca çalışmaları gerekmektedir. Okul müdürlerimiz öğrencilerimizin güvenle okula gelip gitmelerinden sorumludurlar. Öğrencilerimizi okulda ne kadar tutarsak o kadar tehlikeden uzak olurlar.” diye konuştu.

Geçen yıl 23 okul inşaatına başlandığını hatırlatan Vali Kılıç, “Bu tarihimizdeki en çok okullaşma oranıdır. Önümüzdeki yıl derslik sorunu olmayacak. Bundan sonra okullarımıza basketbol, voleybol sahası yapmayı arzu ediyoruz. Okullarımızda spor kulüpleri kuracağız ve sosyal faaliyetleri artıracağız. Evlatlarımız için yarınlarımız için ele ele, omuz omuza verelim. Sizlere güveniyorum. Okul servislerimizi denetleyerek gördüğümüz eksiklikleri rapor edelim. Çocuklarımızı önce sizlere sonra da Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında devam eden toplantının ikinci bölümünde ise İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okul Güvenliği” konusunda yapılan çalışmalar hakkında birer sunum yapıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim