Kovid-19 salgını nedeniyle “sosyal mesafe, maske ve hijyen” kuralları eşliğinde gerçekleştirilen kongreye Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Kurucular Kurulu Üyesi Av. Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, Yeniden Refah Partisi yöneticileri ve partililer katıldı. 
Divan Başkanlığı’nı Rumi Bekiroğlu, üyelikleri ise Gökhan Cihanoğlu, Levent Batman, Hülya Kaşıkçı ve Mustaa Yiğiter’in üstlendiği genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


DAVUTOĞLU: “TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ”
Pandemi nedeniyle genel kurula video konferans yöntemiyle seslenen Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Çorum’a gelmeyi çok arzuladığını ancak pandeminin buna engel olduğunu söyledi. Gelecek Partisi’nin en önce yapılandığı illerin başında Çorum’un geldiğini belirten Davutoğlu, “Çorum’da güzel bir teşkilatlanma performansı gerçekleştirildi” dedi.
Türkiye için yeni bir geleceği inşa etmek için yola çıktıklarını kaydeden Davutoğlu, “Anadolu’nun değerlerini savunan insanlar olarak bu partinin kurulabileceğini ve teşkilatlanabileceğini gösterdik” ifadelerini kullandı. 
Kendisinin başbakanlığı bıraktığında asgari ücretli bir işçinin maaşının 500 dolara tekabül ederken bugün bu rakamın 300 dolara kadar gerilediğini söyleyen Davutoğlu, “İnsanlarımızı bu duruma getirenler utansın. Ama şu da iyi bilinsin ki bir dip dalga geliyor” şeklinde konuştu.


YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ
Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı ve İl Başkanı Av. Gökhan Külcü’nün de birer konuşma yaptığı genel kurulda İl Başkanlığı’na Gökhan Külcü seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Mahmut Öztemiz, Musa Arif Erkan, Adem Candan, Faruk Ildırar, Halil Kurt, Çağdaş Can, Mustafa Özbolat, Erkan Hasipek, Gökhan Cihanoğlu, İsmail Barış Coşgunsu, Yusuf Marım, Selma Bayraktar, Mehmet Arslan, Melek Karameşe, İdris Dağlamaz, Latif Akgül, Adem Ölçer, Hasan Kabadayı, Fuat Tozdemir, Yarday Gül, Savaş Pamuk, Fatih Bekdamar, Serkan Boran, Samet Değirmenci, Fatih Softa, Tayfun Öztürk, Recep Tayyip Eyyüpoğlu, Kazım Yağlı, Tuğçe Sağlam, Eren Yılmaz.”
Genel Merkez kongre delegeleri ise Gökhan Külcü, Mahmut Öztemiz, Halil Kurt, Levent Batman, Çağdaş Can, İsmail Barış Coşgunsu, Namık Arslan ve Fatih Softa’dan oluştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim