Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kırşehir-Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Geleceğimi Kodluyorum” sloganıyla, Çorum merkezde bulunan anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullardan seçilen pilot okullardaki öğrencilere, kodlama ve robotik alanlarında eğitim verildiğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Büyük, dünyanın sürekli değiştiğini ve buna paralel olarak eğitim sistemi içerisine de kodlama eğitiminin girdiğini dile getirdi.

Bilişim çağında olduklarının altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, “Çocuklarımızın kodlama ve yazılım öğrenmeleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Hükümetimizin de politikaları arasında yer alan her yönüyle milli olan projeleri hayata geçirmek için atılmış büyük bir adım oluyor. Çorum Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Robotik kodlama ile ilgili daha önce Atatürk Lisesi’nde ilk toplantının yapıldığını anımsatan Gül, “Robotik kodlama eğitiminde artık uygulama dönemine geçildi. Bu süreç Haziran ayına kadar devam edecek. Bilişim çağında çocuklarımızın kodlama ve yazılım öğrenmesi ülkemiz açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kodlama eğitimi alan öğretmen ve öğrencilere sertifikaları ve robotik kit malzemeleri verildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim