Çorum’un İstiklal Harbi'nde, Kıbrıs Harbi'nde, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da çok şehit veren vatan toprağının tapu taşları gibi dimdik duran bir il olduğunun altını çizen Kılıç, Çorum en iyisini hak ettiğini kaydetti.
Çorum Valiliği olarak hazırladıkları stratejik planla kısa ve orta vadede verim alınabilecek alanlarda çalışmalar yaptıklarını anlatan Vali Kılıç, "Yeni başladığımız gelişme planıyla da gelecek 30 yılımızı planlıyoruz. Çorum’da ne yapmak lazım. Artık hayvancılık sektörü de tarımla birlikte zikrediliyor. Tarım ve hayvancılıkta yapmamız gereken çok iş var. Bize ikram edilen, lütfedilen zengin ve mümbit ovalarımız var. Bu ilden geçen Kızılırmak var. DSİ tarafından tüm su kaynaklarımızın planlandığı çalışma var. Yakın gelecekte sulanabilir tarım arazilerinin tamamı bu ilde suya kavuşacak. Sulanabilir tarım arazilerinin tamamını sulayan tek il belki de Çorum olacak. Bütün bunları entegre planla desteklemek lazım. Tarım ve hayvancılığı bir kabul ederek desteklemek lazım. Kesinlikle modern yöntemleri kullanmamız lazım. Tüm bunlar planlanıyor. Aşama aşama önümüze gelecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kılıç ve protokol üyeleri hep birlikte fuarın açılış kurdelesini gezdi. Protokol üyeleri ve davetliler daha sonra fuardaki stantları tek tek gezerek bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim