HİTÜ’lü öğrenciler 30 iş günlük zorunlu meslekî stajlarında, TRT Ankara Genel Müdürlüğü, TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı gibi devlet kurumları başta olmak üzere; ulusal, bölgesel, yerel ve TÜRKSAT 4A uyduları üzerinde yayınları bulunan TV19, TV52, Altaş TV, Kanal 60 ve Kanal B televizyonlarının çeşitli birimlerinde eğitim aldılar.

Öğrenciler ayrıca dünyanın film sektöründeki sayılı şirketlerinden olan Netflix, 20th Century Fox, Dream Works Studio, Lucas Film, Metro Goldwyn Mayer Lion, Paramount, Warner Bros, Universal Film ve Sony Pictures gibi markaların yeni medya, sinema ve televizyonda kullanılan dublaj, ses kayıt ve montajlarını yapan Ak’la Kara Seslendirme, Dublaj ve Prodüksiyon Şirketi’nde de staj yapma olanağı buldular.

Öte yandan HİTÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, stajlarını başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Zekeriya Işık, bu yıl ilk kez uygulanacak olan 3+1 sistemi ile öğrencilerin stajlarda daha donanımlı bir şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim