MÜSİAD, İş-Kur ve SMMMO ortaklığı ile Anadolu Mesleki Eğitim Derneği tarafından düzenlenen eğitime katılan gençlerle sohbet eden Aşgın, bir akademisyen olarak eğitimin ve mesleki donanımın önemini çok iyi bildiğini, gençlerin kendisini yetiştirmek için bu tür eğitim projelerini çok iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Belediyelerin resmi görevlerinin imar, alt yapı, üst yapı ve ulaşım gibi başlıklarla belirtildiğini ifade eden Halil İbrahim Aşgın, “Belediyecilik beşikten mezara kadar insanı dair her ne varsa, hepsinin sorumluluğunu taşır. Eğitim birinci dereceden belediyecilik hizmeti olmasa bile, her türlü katkıyı vermek ve gençlerimizin eğitimlerini desteklemek boynumuzun borcudur. Farkımız da buradadır, bizim yetkilerimizi belirleyen sınır kanun ve nizamdır, bu tür işlerin sorumluluğunu omzumuza yükleyen de gönül belediyeciliği anlayışımızdır.” diye konuştu.

Bu memleketin tüm gençlerine sonsuz güvendiğini anlatan Aşgın, gençlere eğitimleri nedeniyle başarı dileklerini aktardı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim