İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Çaylak ve AR-GE ekibi ziyarette proje ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün destekleriyle yürütülecek olan projenin “Geleceğimi Kodluyorum" sloganıyla, Çorum merkezde bulunan anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullardan seçilecek pilot okullardaki öğrencilere, kodlama ve robotik alanlarında eğitim verilmesi hedefleniyor.

Bilişim çağında olduklarının altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Çocuklarımızın kodlama ve yazılım öğrenmeleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Hükümetimizin de politikaları arasında yer alan her yönüyle milli olan projeleri hayata geçirmek için atılmış büyük bir adım oluyor. Çorum Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Çaylak ise yaptığı konuşmada, son yıllarda tüm dünyada kodlama eğitimi üzerinde durulduğuna dikkat çekerek kodlamanın en az okuma yazma kadar önemli olduğunu ve en azından temellerinin herkes tarafından öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim