FSM İlkokulu Öğretmeni ve İzci Lideri Erden Özer’in önderliğinde başlatılan kampanya kapsamında 4000 adet broşür dağıtıldı. İzcilerin katıldığı broşür dağıtımı 3 günde tamamlandı. Okul Müdürü Haydar Deveci de kampanyaya destek vererek ilk kitap bağışını kendisi yaptı ve bu güzel kampanyadan dolayı izcileri tebrik etti.

Kampanya hakkında bilgi veren İzci Lideri ve Hitit İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Erden Özer, okuma alışkanlığının ilkokuldayken verildiğini belirterek, “Çocuklar bizim geleceğe açılan penceremizdir. O pencereden bakınca nasıl bir manzarayla karşılaşmak istiyorsak çocuklarımızı da ona göre yetiştirmeliyiz.” dedi.

7-11 yaş grubu çocuklarla ilgilendiklerini anımsatan Erden Özer, “Bu yaş grubu okumayı yazmayı daha yeni öğrenmiş ve pekiştirme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu zamana kadar sadece duyduklarıyla veya gördükleriyle öğrenirken ilkokula başlamaları ile birlikte okumayı öğrenirler. Çocuk sadece yaşadığı ortamla etkileşirken okumayla farklı dünyalara yolculuğa çıkarlar. Kâh denizler altında maceralara kâh çılgın dedesinin zaman makinesi ile yolculuklara çıkar, hayal ikliminde boy verir filizlenirler. Okumanın zevkine varan bir çocuğa; o zevkin, beğeninin tohumları bir kere atıldı mı artık ömür boyu kitapla serüveni bitmez. İşte biz, okuma aşkının daha ilkokuldayken verildiğinin, bunun ilerleyen yaşlarda zor kazanılan bir alışkanlık olduğunun bilinciyle bu kampanyayı başlattık. Geleceğimiz çocuklarımıza bir kitap uzatarak kampanyamıza destek olan herkese şimdiden teşekkür ederiz. Bu yolda bizden yardımını esirgemeyen velilerimize ve Okul Müdürümüz Haydar Deveci’ye teşekkür ediyoruz. Çok kitaba ihtiyacımız var. Geleceğe bir kitap da siz uzatın.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim