CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, 3 Temmuz 1980 Çorum olaylarında ve 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak olayında hayatını kaybedenleri saygı, özlem ve rahmetle andığını belirterek, “Türkiye’nin böylesine kardeş kavgalarını bir daha yaşamaması, en büyük dileğimizdir” dedi.
Tarihe kara bir sayfa olarak geçen bu olayların yıldönümünde, acıların bir kez daha tazelendiğini dile getiren Hasan Suvacı, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Acılarımızı yeniden yaşıyoruz, kaybettiğimiz canları anıyoruz, ama bunu, kin ve nefret duygularıyla değil, benzer acıları bir daha yaşamama isteği ve inancıyla yapıyoruz.
Tarihin karanlık olaylarından ve acılarından dersler çıkarmak zorundayız.
Birlik ve beraberliğimiz bozulduğunda, toplumumuza nifak tohumları saçanların başarıya ulaştıklarını ve kardeş kavgasına sebep olabildiklerini akıldan çıkarmamalıyız. Tuzağa düşmemeliyiz.
Tahrikler ve kanlı senaryolar sonucu meydana gelen olaylarda, Alevisiyle Sünnisiyle sağduyulu insanların, acıların daha büyük boyutlara ulaşmasını önledikleri gerçeğini de gözden uzak tutmamalıyız.
İşte bugün ihtiyacımız olan da, sağduyudur; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı, ayrılıklarımızın önüne çıkarmaktır. Barışçı anlayıştır, hoşgörüdür.
Kutsal Ramazan Bayramı’nın da bu duygularımızı güçlendireceğine inanıyorum.
Kaybettiğimiz insanlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum.”
Editör: TE Bilisim