Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer, “Kan bağışlarınız Türk Kızılayı arayıcılığı ile ihtiyaç sahiplerine hayat oldu. Gönüllü kan bağışı yapan tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ederiz” dedi.
Dr. Senem Biçer, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, Çorumluları kan bağışına davet etti. Biçer’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “2014 yılında gönüllü kan bağışı sayısı; Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi’nde 16.220 ülke genelinde 1.860.256 üniteye ulaştı. Kan bağışlarınız Türk Kızılayı arayıcılığı ile ihtiyaç sahiplerine hayat oldu. Gönüllü kan bağışı yapan tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ederiz. 2015 yılında gönüllü kan bağışı hedefimiz 2.032.000 ünitedir. Kış mevsiminden kaynaklanan olumsuz hava koşulları sebebiyle kan bağışı sayılarında büyük bir azalma olmuştur. Bu durum sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan ve kan ürünü ihtiyaçlarının karşılanmasında sorunlar ve gecikmelere neden olmaktır. 18-65 yaş arası, 50 kg üzerindeki tüm vatandaşlarımızı T.C. kimlik numarası yazılı olan resmi kimlik belgeleri ile birlikte sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların, kan ve kan ürünü ihtiyaçlarının sorun yaşanmadan karşılanabilmesi için Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezimize ve gezici kan bağışı ekiplerimize kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.
Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezimizle iletişime geçerek çalışma saatlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz. Kurumunuzda kan bağışı kampanyası gerçekleştirmek istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz. Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi Tel: (0364)2257000.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim