Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancında olduklarını belirten Saatcı, “Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasıdır. En altından en üstüne kadar hangi yetkili ile konuşsak, bize hak veriyor, ‘biliyoruz’ diyorlar ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz” dedi.

Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü ve şiddetin sağlık çalışanlarının kaderi olamayacağını anlatan Saatcı, artık her seferinde tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerektiğini, ihtiyacı karşılamak üzere geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle iyi niyet ortaya konduğunu ancak sahanın haklı beklentilerinin yine karşılanmadığını ifade etti.

Sağlık-Sen olarak öneri ve eleştirileri her daim yetkililerle paylaştıklarını ve paylaşmaya da devam edeceklerini belirten Saatcı, “Bizim bildiğimiz bir düzenleme, çalışanların hakkını hukukunu gözetmek, alın terlerinin karşılığını vermek için yapılır.

Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine gözardı edilmiştir.

Çalışma barışı ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi olmak hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız.

Unutmamak gerekir ki çıkmaz sokakta geri adım atmak ilerlemenin ta kendisidir. Vakit çok geç olmadan, yetkilileri, sağlık çalışanlarının seslerini duyarak sorunlarını çözmek için girdikleri çıkmaz sokaktan geri adım atmaya davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim