Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, tüm şehit yakınları ve gazilerin ekonomik ve sosyal yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Tüfekçi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verilişinin 97. Yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

“Vatanseverlikleri ve cesaretleriyle her biri örnek olan gazilerimize ve onların yakınlarına saygın yaşam koşulları sunmak, hak ettikleri saygı ve hürmeti görmelerini sağlamak, sorunları ile yakından ilgilenmek devletimizin ve toplum olarak bizlerin en büyük ortak sorumluluğudur.” diyen Tüfekçi, mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Türk Milleti’nin belki de tarihinde en çok pay sahibi olan evlatları, şehitlerimizle beraber gazilerimizdir. 19 Eylül Gaziler Günü, ulusumuz ve tarihimiz adına çok önemli bir gündür. Çünkü gazilik diğer hiçbir millette olmadığı kadar ülkemiz adına anlamlı ve değerlidir.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru ve güvenliği için büyük bir aşkla görev yaparken şehitlik, gazilik rütbesine ulaşan kahramanlarımız, ülkemizin bağımsızlığı ve ay-yıldızı al bayrağımızın ölümsüz birer değeridir. Vatanseverlikleri ve cesaretleriyle her biri örnek olan gazilerimize ve onların yakınlarına saygın yaşam koşulları sunmak, hak ettikleri saygı ve hürmeti görmelerini sağlamak, sorunları ile yakından ilgilenmek devletimizin ve toplum olarak bizlerin en büyük ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluğun bir gereği olarak, hakları olan yasal düzenlemeleri yapmak, ayrım gözetmeksizin tüm şehit yakınları ve gazilerimizin ekonomik ve sosyal yaşam standartlarını geliştirmek, vefa borcundan öte bir gerekliliktir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan toprağına emanet ettiğimiz aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, halen tedavileri süren kahraman gazilerimize acil şifa diliyor; hayatta olan tüm gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim