Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sadık Demirkol, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Cenk Otlu, şehitler toprağın kara bağrında sıradağlar gibi yatarken, gazilerinde o sıradağlar üzerinde gaza sancakları gibi gururla dalgalandığını belirterek, “Şuanda karşımızda duran bu yiğit insanlar, Türk milletinin kalbinin en nadide köşesinde yaşamaktadırlar. Şunu biliyoruz ki, güzel yurdumuzun en küçük yerleşim biriminden en gelişmiş şehrine kadar askere gönderilen her Türk genci elleri kınalanarak uğurlanır. Oğlunun eline kına yakarak komutanlarına teslim eden bir asker anası inanarak, anlamını bilerek ve tam bir imanla, ‘Evladım vatana kurban olsun, ya şehit olsun ya gazi’ der. Büyük Türk milletinin varlığını korumak, yüceltmek ve ölümsüzleştirmek düşüncesi ile her karış toprağı ecdat kanı ile yoğrulmuş vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatını veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazileri kendinizi feda ettiğiniz idealler uğrunda azgın suları durduracak sert kayaları parçalayacağız. Ay yıldızlı al bayrağımız mavi semalarda ebediyen dalgalanacaktır” dedi.
Polis Memuru Tülin Karataş da, şehitler ve gazilerin toprağı vatan, insanı ise ulus yapan değerler olduğunu belirtti. Türk milletinin bağımsızlık uğruna sayısız mücadele verdiğini vurgulayan Karataş, bağımsızlık uğruna en büyük fedakârlığı gösteren şehit ve gazilerin, daima milletin gönlünde yer alarak onur abideleri olduklarını kaydetti. Karataş, ülkenin güvenliği ve milletin huzurunun sağlanması için canlarını feda etmekten çekinmeyen ve kendisine görev olarak benimsemiş bir teşkilatın mensubu olarak bu uğurda şeref ve gururla hizmete devam edeceklerini sözlerine ekledi. diye konuştu.
Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, dün olduğu gibi bugün de Türkiye’ye yönelen silahlara siper olacaklarını dile getirdi. Vatan için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını belirten Gül, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğildiğini sözlerine ekledi.
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından Çorum Şehitliği ziyaret edildi. Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, gaziler ve şehit aileleri ile törene katılan yurttaşlar, Şehitlik’te bulunan mezarları ziyaret ettiler. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından vatanın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna canını feda eden şehitler için Kur’an okundu.






Editör: TE Bilisim