Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi yemekhanesinde organize edilen yemekte Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve protokol üyeleri gaziler ve şehit yakınlarının masalarına giderek sohbet etti.

Programda bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, “Bu vatan toprağı bin yıldır bizim ve kıyamete kadar bizimdir. Bu vatan toprağının tapu senetleri şehit kanlarıdır. Bu vatan toprağının sembolü bayraktır. Bayrağımız dimdik tertemiz dalgalanmak için şehit kanı ister, parlamak için dik durmak için biz bin yıldır bayrağımıza kan verdik. Şairin dediği gibi: ‘ Yiğitler kan döker bayrak solmaya. Anadolu başlar vatan olmaya… Kızılelma’ya Hey Kızılelma’ya. En güzel marşını vurmadan Mehter. Ya Allah Bismillah Allahüekber.’ Malazgirt’te bizim dedelerimiz ya Allah bismillah diyorlardı savaş meydanında, onların bin sene sonraki torunları meydanlarda ya Allah Bismillah dedi 15 Temmuz gecesi.

Malazgirt’te Alparslan’ın askerleri şehadete yürüdüler. Bu cümlelerle ötelerin ötesine uçtular onların torunları. 15 Temmuz’da ya Allah Bismillah diyerek şehadete uçtular ve dedelerine kavuştular. Şu an dedeleriyle beraberler bin senedir nesiller boyunca verdiğimiz şehitlerimizle beraberler ne mutlu” dedi.

Bin sene önce Anadolu coğrafyasının kapılarını açarken bu coğrafyada yaşamanın zor olacağını bildiklerini kaydeden Kılıç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz bu coğrafyada ancak şehitler vererek kalacağımızı biliyorduk. Bu coğrafyada alnımızı dik tutmak için esir olmamak diz çökmemek için bayrağımızı en üstte tutmak için sürekli şehit vereceğimizi biliyorduk. Bu coğrafyaya geldiğimizde bizden önce hiç bir medeniyetin 200 seneden fazla kalamadığı bir coğrafyadır. Ama biz buraya geldiğimizde dedik ki burası bizim vatan toprağımızdır. Kıyamete kadar bizimdir dedik.

Bu insan bu millet 6 yaşındaki bebesiyle, 60 yaşındaki dedesiyle, 80 yaşındaki ninesiyle, kadınıyla, kızıyla şehadete hazırdır. Bu vatan bizimdir. Kıyamete kadar bizim kalacaktır. Bu bayrak bu vatan coğrafyası üzerinde sonsuza kadar dalgalanacaktır. Şehitlerime minnet ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

Gazi milletime şükranlarımı sunuyorum ve bir 15 Temmuz gecesinde diyorum ki; ne kadar hain yan yana gelirse, ne kadar gafil onu desteklerse, ne kadar kâfir haçlı seferiyle birleşip üzerimize gelirse, Çanakkale’de ne yaptıysak, Sakarya’da ne yaptıysak, Dumlupınar’da ne yaptıysak, 15 Temmuz’da ne yaptıysak onu yaparız. Allah şehadetlerini kabul etsin, Allah şefaatlerine hepimizi nail etsin, şehit ailelerine ne mutlu, gazi ailelerine ne mutlu, ama şu var bütün bir millet şu millet gazi millettir. Şu millet tamamen şehit torunudur. Hiç bir aile yok ki İstiklal Harbinde bir şehit vermesin şu coğrafyada. Her birinize hürmet ediyorum gazi milletime ebedi saadetler temenni ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.”

Programa Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, siyasi parti il temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim